Lang zult u wonen in Oldenzaal

De meeste mensen willen het liefst thuis oud worden. Maar vaak moet er in de woonomgeving wel wat gebeuren om dat mogelijk te maken. De gemeente Oldenzaal vindt het belangrijk dat u als inwoner prettig en veilig kunt (blijven) wonen. Met Lang zult u wonen informeert de gemeente Oldenzaal u over de mogelijkheid om uw woning veiliger en comfortabeler te maken.

Praktische tips

Als u wilt blijven wonen waar u nu woont, is het verstandig op tijd na te denken over de vraag of uw huis daar ook geschikt voor is. Een veelgebruikte term is dat uw huis levensloopgeschikt of levensloopbestendig moet zijn. Dat betekent dat uw woning is ingericht en voorbereid op uw oude dag. Lang zult u wonen biedt veel tips en praktische adviezen waar u zelf mee aan de slag kunt.

Blijverslening in Oldenzaal

Om inwoners met een koopwoning in Oldenzaal te stimuleren en ondersteunen, heeft Oldenzaal in 2018 de Blijverslening ingevoerd. Deze lening is er speciaal voor technische of bouwkundige aanpassingen die uw woning veiliger en comfortabeler maken met het oog op de oude dag. Denk hierbij aan het realiseren van een slaap- en badkamer op de begane grond, het beter toegankelijk maken van ruimtes in huis of het aanbrengen van automatisering (domotica). Met de Blijverslening kunnen oudere inwoners tegen gunstige voorwaarden de verbouwing of aanpassingen financieren.

Wethouder Alida Renkema, gemeente Oldenzaal

Bekijk de tips en adviezen van Lang zult u wonen

Doe de thuisscan

Wilt u uw eigen woning eens met een frisse blik bekijken? Lang zult u wonen heeft een handig thuisscanboekje met tips per ruimte.

Bekijk de folders

Lang zult u wonen heeft folders waarmee u in iedere ruimte in uw huis aan de slag kunt. Van de keuken tot de badkamer. Bekijk de folders online.

Lees woontips

Wilt u regelmatig handige tips en adviezen lezen voor uw woning? Bekijk dan de laatste berichten en nieuwste woontips op de nieuwspagina.