“Ik wil hier graag blijven wonen”

Jeanne Vink (85) uit Oldenzaal staat geïnteresseerd te kijken naar een toiletlift. "Ik wist niet dat dit bestond! Ga meteen mijn vriendin tippen. Ze heeft COPD en zou hier echt gemak van kunnen hebben.” In huis-aan-huisblad Glimlach van Twente las Jeanne over de infomarkt Wonen en Zorg voor ouderen. ,,Ik dacht: dit stuk gaat over mij. Ik heb de datum meteen in mijn agenda geschreven.”

Met traplift thuis blijven wonen

Ze woont al 40 jaar in Oldenzaal, in een mooie eengezinswoning. ,,Eerlijk gezegd voel ik me weleens bezwaard richting anderen dat ik zo mooi woon. Er zijn jongere mensen die met smart op zo’n eengezinswoning wachten. Maar ik heb mijn huis netjes afbetaald en wil hier toch graag blijven wonen. Met een traplift is dat goed mogelijk.”

Een reden om niet te verhuizen

"Weet je trouwens wat nóg een reden is om niet te verhuizen?”, vraagt ze. ,,Ik blijf hier uit gemakzucht wonen, want ik moet er niet aan dénken dat ik mijn huis op moet ruimen. Ik kan namelijk niks weggooien. Je hebt van die mensen. Als ik te veel troep heb verzameld, zorg ik gewoon dat er een extra plank komt.” Ze schaterlacht.

Brandveiligheid in de woning aandachtspunt

Van haar bezoek aan de markt heeft ze beslist geen spijt. Ze heeft met de brandweerman gesproken over een nieuwe verwarmingsketel. En ze kreeg tips van hem over brandveiligheid in haar woning. "Je moet je eigen verantwoordelijkheid nemen bij brandpreventie zei hij. En toen dacht ik meteen: oooohhhh…..dat matje! Ik heb een voetenmatje, dat ik aanzet als ik koude voeten heb. Maar ik vergeet het vaak weer uit te doen. Daar ga ik vanaf nu echt op letten.”

"Ik weet nu waar en bij wie ik moet zijn"

Jeanne is ook blij dat ze nu weet dat er in Oldenzaal een inlooppunt is aan de Grootestraat. En dat wooncoaches onafhankelijk zijn. ,,Dat heeft echt meerwaarde voor mij. Dat ik nu weet waar en bij wie ik zijn moet.”

Lees ook de verhalen Frits en Rikie en Emmy