“Ik ben veel met veiligheid bezig”

Emmy Stevelink (76) uit Oldenzaal was laatst met 30 vrouwen op bezoek bij Risk Factory Twente, bij Vliegveld Twente in Enschede. "Daar heb ik uitgebreide informatie gehad over veiligheid. Het is een thema waar ik veel mee bezig ben.” Ze woont al meer dan 40 jaar in een huis met vier etages in hartje Oldenzaal. "Fantastische plek. Ik loop nu nog prima. Ik loop in huis met gemak de trappen op. Maar misschien loop ik over tien jaar met een rollator. Het is fijn dat ik dan in de binnenstad woon, dicht bij de winkels.”

Al veel maatregelen genomen in huis

Ze heeft thuis al veel maatregelen genomen om veilig te kunnen blijven wonen. ,,Een brede inloopdouche, een goede thermostaatkraan, zodat ik zelf niet nat word als ik de douche aanzet, vloertegels die niet glad zijn, een verhoogd toilet, een inductieplaat, domotica om lampen te bedienen. Ik doe het best goed.”

Inbraakpreventie aandachtspunt

Ze blijft stilstaan bij de stand met inbraakpreventie. "Ik heb al twee keer te maken gehad met een woninginbraak. Niet dat ik bang ben hoor! In mijn woning is nu alles goed beveiligd, onder meer sloten en met licht. Er was nog één klein raampje waar nog een oplossing voor moest komen. Die oplossing heb ik hier op de infomarkt gevonden. Ik ga een stangetje aanbrengen, zodat er niemand binnen kan komen.”

Lees ook de verhalen van Frits, Riekie en Jeanne